اصطلاح قلیایی به سطح pH آب اشاره دارد و در محدوده 0 تا 14 اندازه گیری میشود. به طور خلاصه میتوان گفت که تفاوت بین آب قلیایی و آب معمولی در سطح pH است.
آب لوله کشی که در خانه همه وجود دارد، دارای سطح pH حدود 7.5 است. آب قلیایی PH بالاتری بین 8 تا 9 دارد. هر چه این عدد بیشتر باشد، مسلما آب قلیاییتر است. هرچه این عدد کمتر باشد، آب اسیدیتر است.
طبق مطالعهای در سال 2013، آب با pH پایین (یا همان آب اسیدی) اثرات مخربی بر بدن انسان دارد. زمانی تصور میشد که خوردن غذاها و نوشیدنیهای اسیدی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. همچنین گفته میشود که رژیم غذایی اسیدی سلولهای سرطانی را تغذیه میکند و به آنها اجازه رشد و گسترش میدهد.
برای روشن شدن این موضوعات و دانستن مزایای آب قلیایی و خطرات بالقوه آن، تصمیم گرفتیم که در این مقاله درباره این موضوع صحبت کنیم.
آب قلیایی و سرطان
گفته میشود که آب قلیایی به کاهش اسیدی شدن خون در رگها کمک میکند. تصور میشود که نوشیدن آب با PH بالاتر میتواند متابولیسم شما را افزایش دهد و توانایی بدن شما را برای جذب مواد مغذی حیاتی بهبود بخشد. برخی معتقدند که این امر باعث ضعیف شدن سلولهای سرطانی موجود در بدن شما میشود، زیرا سلولهای سرطانی معمولا در محیط اسیدی رشد میکنند و به حیات خود ادامه میدهند. از این رو، استفاده از خوراکیهای قلیایی با متعادل کردن سطح pH بدن ارتباط مستقیم دارد و نوشیدن آب و اینگونه خوراکیها رشد سلولهای سرطانی را کند یا متوقف میکند.
به طور کلی، آب قلیایی مایعی برای آبرسانی و هیدراته نگه داشتن دائم بدن نیز به شمار میآید و حتی در برخی افراد، ممکن است علائم مربوط به رفلاکس اسید معده را نیز بهبود بخشد. با این حال، در بدنی با عملکرد طبیعی، مصرف آب قلیایی تغییر اساسی در قلیایی و بازی بودن بدن ایجاد نمیکند.
تحقیقات درباره آب قلیایی و سرطان
در حال حاضر هیچ مدرک علمی برای حمایت از این موضوع وجود ندارد که آب قلیایی میتواند سرطان را درمان یا از آن پیشگیری کند. تقریباً غیرممکن است که سطح pH خون خود را با خوردن یا نوشیدن برخی غذاها یا مایعات تغییر دهید.
در شرایط عادی، بدن شما به طور طبیعی سطح pH را متعادل میکند و برای این کار نیاز به شرایط و مواد خاصی ندارد. بدن شما دارای مکانیسمهای سلولی متعدد، پیچیده و مرتبط با هم است که در حفظ PH نقش دارند.
اگر سرطان دارید، نباید سطح pH کلی بدن خود را بیش از اندازه تغییر دهید. سلولهای سرطانی اسید لاکتیک تولید میکنند، اما معمولاً برای تغییر سطح pH بدن شما کافی نیست. در حالی که آب قلیایی میتواند تعادل pH بهتری ایجاد کند، اما قلیایی بودن بیش از حد نیز برای بدن خطرناک است. به طور کلی، تحقیقات کمی در مورد چگونگی تأثیر قلیایی بر بدن انسان وجود دارد.
نحوه استفاده از آب قلیایی
در سال 2011، سازمان بهداشت جهانی (WHO) دستورالعملهای به روز شدهای را در مورد کیفیت آب آشامیدنی منتشر کرد. این دستورالعملها بیان میکنند که سطح pH معمولاً تأثیر مستقیمی بر افراد ندارد و آبی که با کلر ضد عفونی میشود، معمولاً دارای pH کمتر از 8.0 است.
اگر میخواهید از آب قلیایی استفاده کنید، میتوانید آن را با استفاده از دستگاههای تصفیه آب قلیایی به دست آورید. اما، به خاطر داشته باشید که آب قلیایی بیش از حد ممکن است عوارض جانبی مانند ناراحتی معده و سوء هاضمه به وجود آورد.
خطرات و هشدارها درباره آب قلیایی
ساختار بدن به این صورت است که تنها برای نوشیدن آب قلیایی طراحی نشده است. با نوشیدن این مایعات میتوانید تولید اسید در بدن خود را مختل کنید، که میتواند منجر به سوء هاضمه یا زخم معده شود.
سایر خطرات مصرف بیرویهی آب قلیایی، شامل آسیب پذیری در برابر رشد بیش از حد باکتریها و سایر میکروبهایی است که باعث عفونت در روده کوچک شما میشوند. همچنین ممکن است بدن شما در هضم و جذب مواد مغذی مشکل پیدا کند.
اگر مشکلات کلیوی دارید یا یک بیماری مزمن مرتبط با کلیههای خود دارید، قبل از استفاده از آب قلیایی با پزشک خود صحبت کنید زیرا ممکن است برای شما ضرر داشته باشد.
از کجا میتوانم آب قلیایی تهیه کنم؟
برای داشتن آب قلیایی در خانه خود میتوانید بهترین تصفیه آب خانگی قلیایی را تهیه کنید. همچنین قطرههایی برای قلیایی شدن آب وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید (البته برای این مورد باید با پزشک مشورت کنید).
به صورت کلی شواهد علمی برای تاثیر آب قلیایی بر سرطان وجود ندارد. اما مصرف آن مزایایی نیز دارد که با کنترل میزان مصرف خود میتوانید به این مزایا دست پیدا کنید.
اکنون چه کاری باید انجام دهید؟
اگرچه آب قلیایی به طور کلی برای نوشیدن بی خطر در نظر گرفته میشود، اما اگر تصمیم دارید آب قلیایی را امتحان کنید، در اینجا چند نکته وجود دارد:
- در زمان متابولیسم، با نوشیدن انواع آب به صورت معمول مواد قلیایی تولید میشود که ادرار را قلیاییتر میکند.
- اگر تصمیم دارید خودتان آب قلیایی بسازید، از آب مقطر استفاده کنید. این روش میتواند تعداد مواد افزودنی در آب را کاهش دهد.
- در زمان غذا آب قلیایی ننوشید. نوشیدن آب قلیایی همراه با غذا ممکن است بر هضم بدن شما تأثیر منفی بگذارد.
- مصرف هر خوراکی و مایعاتی باید به میزان نرمال باشد و از افراط پیشگیری کنید. آب قلیایی را نیز به میزان کافی و به اندازه بنوشید و زیادهروی نکنید.
در صورت مشاهده عوارض جانبی غیرعادی، مصرف آب قلیایی را قطع کرده و با پزشک مشورت کنید. آنها به شما کمک میکنند که علت را پیدا کنید و در صورت نیاز، رژیم غذایی خاصی به شما برای درمان ارائه میدهند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)