نحوه تعویض فیلتر ممبران

مهم‌ترین فیلتر تصفیه آب خانگی ممبران است که باعث سبک سازی و خالص شدن آب می‌شود. دقت بالای این فیلترها به نحوی است که کیفیت آب خروجی از این سیستم در سطح بسیار بالایی قرار می‌گیرد. اگر نسبت به زمان تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی در زمان لازم بی‌توجهی کنید به کل دستگاه تصفیه آب خانگی آسیب وارد کرده و قطعا نمی‌توانید انتظار داشته باشید که آب سالمی به شما ارائه کند. در این مطلب نحوه تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب را مرحله به مرحله به همراه امکان ارائه خدمات تعویض پک کامل فیلتر تصفیه آب خانگی به شما آموزش می‌دهیم.

فیلتر ممبران چیست و به چه کار می‌آید؟

فیلتر ممبران در مرحله چهارم دستگاه‌ تصفیه آب خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کار تصفیه آب را بسیار حرفه‌ای کرده است. کار این فیلتر حذف املاح بسیار ریز آب است که در دستگاه‌های تصفیه قبلی امکان پذیر نبود. این املاح آسیب‌های زیادی به بدن انسان وارد می‌کنند که با حذف آن، آب سالم را می‌توان با خیال راحت مصرف کرد. فیلتر ممبران انواع مختلفی دارد که دستگاه تصفیه آب تایوانی اصل موجود در بازار با سختی و شرایط آب ایران بیشترین تطابق را داشته و کیفیت آب ارائه شده از سوی آن‌ها بسیار بالا است.

فیلتر ممبران در دستگاه‌های تصفیه خانگی که از سیستم  اسمز معکوس برخوردار هستند استفاده می‌شود. این سیستم بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی حال حاضر جهان به شمار می‌آید. هر دستگاهی فیلتر ممبران خاص خودش را دارد، اگر بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی تایوانی را خریداری کنید اما فیلتر ممبران را به موقع تعویض نکنید کیفیت آب خروجی آن مناسب نخواهد بود.

تعویض این فیلتر کار چندان سختی نیست و می‌توانید آن را یاد بگیرید. این فیلتر معمولا سالی یک‌بار باید تعویض شود.

قبل از آغاز فرآیند تعویض فیلتر انجام چه کارهایی ضروری است؟

پیش از اینکه کار تعویض فیلتر ممبران خود را انجام دهید لازم است یک دستکش مخصوص لوله کشی تهیه کنید که در طی مراحل کار به دست شما آسیبی وارد نشود. همچنین لازم است تمام ابزار و وسایل مورد نیاز برای تعویض فیلتر تصفیه آب را از قبل آماده کنید، شما برای انجام این کار به یک سینی بزرگ نیاز دارید که زیر دستگاه تصفیه آب بگذارید و از پاشیدن آب به اطراف پیشگیری کنید. همچنین باید یک انبردستی یا دم‌باریک، نوار تلفن، آچار حوزینگ ممبران مناسب دستگاه خود و فیلتر جدید ممبران را در اختیار داشته باشید.

بهتر است فیلتر ممبران را از وب سایت‌ها و فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید که از کیفیت لازم برخوردار بوده و ضمن تصفیه آب به بهترین شکل ممکن طول عمر بالایی هم داشته باشد.

فیلتر ممبران به چه شکلی باید تعویض شود؟

برای تعویض فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب باید مراحل زیر را سپری کنید.

  1. فیلتر ممبران در یک محفظه قرار گرفته، آن را باز کنید تا بتوانید فیلتر را تعویض کنید.
  2. شیر ورودی آب به فیلتر را 90 درجه بچرخانید تا کاملا بسته شود و آب وارد فیلتر نشود.
  3. شیر مخزن ورودی دستگاه را هم ببندید که موقع تعویض فیلتر آب مزاحم کار شما نباشد.
  4. آچار حوزینگ ممبران که در فروشگاه‌های مختلف عرضه دستگاه تصفیه آب وجود دارد را خریداری کنید
  5. به کمک آچار شلنگ ورودی را از اتصال کوئیک فیتینگ کلگی حوزینگ جدا کنید. اتصال‌های پیچی را می‌توانید خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید تا باز شود. اتصال‌های فیتینگی هم با فشار فیتینگ به داخل اتصال شلنگ آزاد می‌شود.
  6. بعد از باز کردن شلنگ، کلگی آن را هم باز کنید. دقت کنید که به این اتصال پلاستیکی فشار زیادی وارد نکنید. کلگی با پیچاندن خلاف عقربه‌های ساعت باز می‌شود. اگر باز نشد باید با ظرافت کمی بیشتر تلاش کنید.
  7. نوک لوله دم‌باریک خود را وارد لوله ممبران کنید و آن را خارج کنید.
  8. در صورتی که لایه کربنی سیاه رنگی داخل حوزینگ ممبران وجود دارد آن را به دقت با دستمال کاغذی پاک کنید. اگر تعویض قبل فیلتر به درستی انجام شده باشد نباید لایه سیاه رنگ وجود داشته باشد.
  9. فیلتر جدید را با دقت وارد محفظه کنید. دقت کنید واشر مشکلی رنگ فیلتر به سمت بیرون باشد.
  10. فیلتر جدید را کمی فشار دهید تا در جای خود محکم شود.
  11. واشر مشکی رنگ داخل کلگی ممبران و یا در آخر حوزینگ ممبران را برای آب بندی فیلتر استفاده کنید.
  12. چک کنید واشر به درستی در جای خود قرار گرفته باشد و نشتی ایجاد نشود.
  13. کلگی ممبران را با دست و در جهت عقربه‌های ساعت تا جایی که امکان دارد محکم بچرخانید. در نهایت آن را با آچار مخصوص ممبران تا حد امکان محکم کنید.
  14. شلنگ خارج شده را در جای خود محکم کنید، اگر اتصال پیچی بود باید مقداری از شلنگ را داخل اتصال کنید و پیچ را محکم کنید.
  15. در اتصال‌های فیلینگی کافی است شلنگ را به مقدار لازم داخل محفظه کنید و آرام به عقب بکشید تا خودش محکم شود.

به این ترتیب فیلتر تصفیه آب شما تعویض شده و قابل استفاده است؛ فقط باید قبل از باز کردن آب کار کربن گیری را انجام دهید در مشخصات انواع بهترین مارک دستگاه تصفیه آب خانگی، کربن گیری با شیر میکس و تنظیم سختی آب آشامیدنی انجام میشود و در غیر این صورت میتوانید ورودی ممبران را باز نموده و اجازه دهید کربن فیلترهای دوم و سوم خارج شود. سعی کنید هنگام باز کردن  شلنگ ورودی ممبران از یک پارچ استفاده کنید تا آب روی شیرهای برقی و پمپ و ترانس دستگاه تصفیه نریزد. سعی کنید به کمک نوار تلفن همه قسمت‌های دستگاه تصفیه آب را آب بندی کنید و مانع نشت آب از درزها و محل اتصالات شوید.

تعویض فیلتر ممبران با نحوه تعویض فیلتر پست کربن کاملا متفاوت است و برای هر کدام باید از تکنیک‌های خاص آن‌ها استفاده کنید. اگر انجام این کار برای شما سخت است می‌توانید از متخصصان و کارشناسان این حوزه کمک بگیرید.

چطور پس از تعویض فیلتر ممبران کار کربن گیری را انجام دهید؟

چطور پس از تعویض فیلتر ممبران کار کربن گیری را انجام دهید؟

پس از تعویض فیلتر باید کار کربن گیری به دقت انجام شود، برای این کار سه روش وجود دارد که می‌توانید در صورت تمایل هر کدام را انتخاب کنید.

  1. به کمک آچار حوزینگ فیلترهای مرحله 1 تا 3 را به همراه حوزینگ مرحله سوم باز کنید و یک پارچ زیر آن قرار دهید. در این مرحله آب را باز کنید تا کربن‌های داخل دستگاه خارج شود و به فیلتر ممبران آسیب نزند. وقتی آب شفاف شد می‌توانید حوزینگ مرحله سوم را سر جای خودش ببندید، کار کربن گیری انجام شده است.
  2. در روش دوم باید شیر میکس تصفیه آب را باز کنید. به این ترتیب حوزینگ ممبران از رده خارج می‌شود و آب به سرعت از مراحل 1 تا 3 عبور کرده و به مرحله 5 و 6 می‌رسد. اجازه دهید کربن از روی سینک خارج شود. با باز کردن ورودی شیر و خروجی سینک، آب سیاه خارج شده و پس از 20 لیتر آب ریزی شفاف و قابل استفاده می‌شود. بعد از بستن شیر میکس می‌توانید از آب تصفیه شده استفاده کنید.
  3. اگر دستگاه شما شیر تصفیه ندارد می‌توانید از این روش استفاده کنید. شلنگ ورودی ممبران را که از خروجی فیلتر سوم می‌آید به ورودی فیلتر پست کربن مرحله پنجم متصل کنید البته انواع بهترین برندهای معتبر دستگاه تصفیه آب خانگی دارای شیر تنظیم سختی آب هستند که کربن گیری را هم میتوان با همین شیر میکس انجام داد. الان دستی حوزینگ ممبران از مدار خارج شده است. می‌توانید شیر ورودی و شیر سینک را باز کنید تا کار کربن گیری انجام شود. پس از خروج 20 لیتر آب سیاه، آب شفاف شده و قابل استفاده است. با قرار دادن شلنگ ورودی ممبران آب از حوزه ممبران خارج شده و تصفیه می‌شود.

ترتیب قرار گرفتن فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی به نحوی است فیلتر ممبران در یک محفظه قرار گرفته است دقت کنید پس از مرحله کربن گیری همه چیز در جای خود قرار گرفته باشد و آب از جایی نشتی نداشته باشد.

بهترین زمان برای تعویض فیلتر ممبران کدام است؟

فیلترهای ممبران باید به صورت معمول سالی یک‌بار تعویض شوند و عمر مفید این فیلترها گاهی تا دو سال هم طول خواهد کشید. آب تصفیه شده معمولا در این زمان از کیفیت لازم برخوردار است اما عوامل دیگری هم در طول عمر فیلتر تاثیر گذار است که باید به آن‌ها دقت کنید.

میزان آب مصرفی شما، عملکرد دستگاه و کیفیت فیلترهای پیش تصفیه، کیفیت آب تصفیه شده شهر شما، استاندارد بودن و کیفیت خود فیلتر ممبران روی زمان تعویض فیلتر ممبران تاثیرگذار است.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره خرید(پاسخگویی 24 ساعته)