نوشیدن مایعات با غذا: خوب است یا بد؟

برخی ادعا می‌کنند که نوشیدن مایعات همراه با وعده‌های غذایی برای هضم غذا مضر است. برخی دیگر می‌گویند که این کار می‌تواند باعث جمع شدن سموم در بدن شود و خب این برای سلامتی خطرناک است. با شنیدن این صحبت‌ها ممکن است به شک و تردید برای نوشیدن آب همراه با غذا برسید، اما باید عنوان کنیم که این فقط یک شنیده است و بهترین زمان برای نوشیدن آب برای هر فرد متفاوت است. این مقاله به شواهد تأثیر نوشیدن مایعات همراه با وعده‌های غذایی بر هضم و سلامتی شما پرداخته است و این موضوع را بررسی خواهد کرد.

اصول هضم سالم

برای اینکه بدانیم چرا آب همراه با غذا روی هضم اثر می‌گذارد، باید بدانیم که اساس و پایه دستگاه گوارش و هضم غذا به چه صورت است. هضم غذا پروسه‌ای است که از خوردن غذا و جویدن آن در دهان آغاز می‌شود. جویدن به غدد بزاقی شما سیگنال می‌دهد که شروع به تولید بزاق کنند که حاوی آنزیم‌هایی است که به تجزیه غذا کمک می‌کند.

هنگامی که غذا وارد معده می‌شود، با ترشحات اسیدی معده مخلوط می‌شود، که این ترشحات باعث تجزیه غذا می‌شوند و مایع غلیظی به نام کیموس (chyme) تولید می‌کند.

در روده کوچک، کیموس با آنزیم‌های گوارشی پانکراس و اسید صفراوی از کبد مخلوط می‌شود. اینها باعث تجزیه بیشتر کیموس می‌شوند و هر ماده مغذی را برای جذب در جریان خون آماده می‌کنند.

اکثر مواد مغذی با عبور کیموس از روده کوچک جذب بدن می‌شوند. به این معنا که مواد مغذی پس از رسیدن به روده بزرگ توسط این مواد تجزیه می‌شوند و تنها بخش کوچکی برای جذب باقی می‌ماند. زمانی که مواد مغذی وارد جریان خون شما می‌شوند، از آنجا به نواحی مختلف بدن می‌روند. هضم زمانی به پایان می‌رسد که مواد باقیمانده دفع شوند. بسته به چیزی که می‌خورید، کل این فرآیند هضم می‌تواند بین 24 تا 72 ساعت طول بکشد.

آیا نوشیدن مایعات همراه با غذا هضم را دچار مشکل می‌کند؟

نوشیدن مایعات همراه با غذا

همه این را می‌دانیم که نوشیدن کافی مایعات در طول روز، فواید بسیاری برای ما دارد و خصوصا مزایای نوشیدن آب از همه بیشتر است. اما با این حال، برخی افراد ادعا می‌کنند که نوشیدن مایعات همراه با وعده‌های غذایی ایده بدی است. در زیر سه مورد از رایج‌ترین استدلال‌های مورد استفاده برای ادعای اینکه مایعات همراه با وعده‌های غذایی به هضم شما آسیب می‌زند آورده شده است.

ادعای اول: الکل و نوشیدنی‌های اسیدی بر بزاق تأثیر منفی می‌گذارند

برخی افراد استدلال می‌کنند که نوشیدن نوشیدنی‌های اسیدی یا الکلی همراه با غذا، بزاق را خشک می‌کند و هضم غذا را برای بدن دشوارتر می‌کند. الکل تولید بزاق را 10 تا 15 درصد کاهش می‌دهد. از طرف دیگر به نظر می‌رسد نوشیدنی‌های اسیدی ترشح بزاق را افزایش می‌دهند.

ادعای دوم: آب، اسید معده و آنزیم‌های گوارشی

بسیاری ادعا می‌کنند که نوشیدن آب همراه با غذا اسید معده و آنزیم‌های گوارشی را رقیق می‌کند و هضم غذا را برای بدن دشوارتر می‌کند. این ادعا نشان می‌دهد که دستگاه گوارش شما نمی‌تواند ترشحات خود را با توجه به میزان غلظت یک وعده غذایی تطبیق دهد، که نادرست است.

ادعای سوم: مایعات و سرعت هضم

سومین استدلال رایج علیه نوشیدن مایعات همراه با وعده‌های غذایی این است، که مایعات سرعت خروج غذاهای جامد از معده را افزایش می‌دهد.

تصور می‌شود که این کار زمان قرار گرفتن غذا در معرض اسید معده و آنزیم‌های گوارشی را کاهش می‌دهد و در نتیجه هضم ضعیف‌تر می‌شود. اما با این حال، هیچ تحقیق علمی این ادعا را تایید نمی‌کند.

در مطالعه‌ای که روی ترشحات معده یک فرد انجام شده، مشخص شد که اگرچه مایعات سریع‌تر از مواد جامد از دستگاه گوارش شما عبور می‌کنند، اما این موضوع هیچ تأثیری بر سرعت هضم غذای جامد نسبت به مایع ندارد.

نوشیدن مایعات ممکن است هضم را بهبود بخشد

نوشیدن مایعات با غذا: خوب است یا بد؟

مایعات به تجزیه تکه‌های بزرگ غذا کمک می‌کنند و باعث می‌شوند آن‌ها راحت‌تر از مری خارج شوند و وارد معده شما شوند.

آنها همچنین به حرکت آرام مواد غذایی در درون بدن کمک می‌کنند و از نفخ و یبوست جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، معده شما در طول هضم آب، اسید معده و آنزیم‌های گوارشی ترشح می‌کند. در واقع می‌توان گفت که آب برای عملکرد مناسب آنزیم‌ها کارآمد نیز است.

آب اشتها و کالری دریافتی را کاهش می‌دهد

نوشیدن آب همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند به شما کمک کند بین لقمه‌ها مکث داشته باشید و این کار می‌تواند باعث ارسال سیگنال سیری به مغز شود. این کار می‌تواند از پرخوری جلوگیری کند و حتی ممکن است به کاهش وزن نیز کمک کند.

علاوه بر این، مطالعه‌ای که 12 هفته طول کشید نشان می‌دهد که شرکت کنندگانی که قبل از هر وعده غذایی 17 اونس (500 میلی‌لیتر) آب می‌نوشیدند، 4.4 پوند (2 کیلوگرم) بیشتر از افرادی که این کار را نمی‌کردند وزن کم کردند.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که نوشیدن هر 17 اونس (500 میلی‌لیتر) آب، متابولیسم را حدود 24 درصد افزایش می‌دهد. جالب اینجاست که با گرم شدن آب تا دمای بدن، تعداد کالری سوزانده شده کاهش می‌یابد. این ممکن است به این دلیل باشد که بدن شما انرژی بیشتری برای گرم کردن آب سرد تا دمای بدن مصرف می‌کند. اما با این حال، اثر آب بر متابولیسم در بهترین حالت جزئی است و برای همه نیز صدق نمی‌کند. با این وجود استفاده از آب آشامیدنی که از بهترین مارک تصفیه آب خانگی تایوانی دریافت میکنید بسیار مناسبتر و کامل تر میتواند متابولیسم بدن انسان را تنظیم نماید.

بیشتر بخوانید: نوشیدن آب سرد چه خطرات و فوایدی دارد؟

به خاطر داشته باشید که این بیشتر در مورد آب صدق می‌کند، نه نوشیدنی‌های حاوی کالری. در یک بررسی، زمانی که مردم نوشیدنی‌های شیرین، شیر یا آبمیوه‌ها را همراه با غذا می‌نوشیدند، ثابت شد که کل کالری دریافتی آنها با نوشیدن این مایعات همراه با غذا 8 تا 15 درصد بیشتر شد.

نوشیدن مایعات با غذا: خوب است یا بد؟

سخن پایانی

وقتی نوبت به نوشیدن مایعات همراه با وعده‌های غذایی می‌رسد، می‌توانید تصمیم گیری را بر اساس بدن خود و آن چیزی که برای آن خوب بوده است، انجام دهید. بدن افراد با هم فرق دارد و هر بدن یک نوع عکس‌العملی به نوشیدن مایعات و خوردت خوراکی‌های مختلف دارد.

اگر نوشیدن مایعات همراه با غذا برای شما حس خوبی ندارد، احساس نفخ می‌کنید یا رفلاکس معده شما را بدتر می‌کند، قبل یا بین وعده‌های غذایی مایعات بنوشید. در غیر این صورت، هیچ مدرکی مبنی بر اجتناب از نوشیدن مایعات همراه با وعده‌های غذایی وجود ندارد.

برعکس، نوشیدنی‌هایی که درست قبل یا در حین غذا مصرف می‌شوند می‌توانند هضم را تقویت کنند، به آبرسانی بدن کمک کنند و احساس سیری را در شما ایجاد کنند. فقط به یاد داشته باشید که انواع آب سالم‌ترین انتخاب است و آب تصفیه شده نیز سالم‌ترین انتخاب برای شما است.

بیشتر بخوانید: آیا آب کالری دارد؟

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره خرید(پاسخگویی 24 ساعته)